Zucchinilasagne är ett utmärkt vegetariskt alternativ till den klassiska lasagnen. Denna snabba zucchinilasagne gör du enkelt med färdig pastasås och toppar med ostkräm, riven ost och babyspenat. En ny familjefavorit som passar lika bra till vardagsmiddagen som om du vill imponera på middagsgästerna! Dessutom lika såsig och god i matlådan dagen efter.
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
186,35 kr
1 burk
pastasås
2 st
medelstora zucchini
OSTKRÄM
1 st
ägg
200 g
färskost
0.5 dl
vatten
1 påse
grovhackad babyspenat (spara lite till servering)
2 dl
riven parmesanost (1 dl till ostsåsen + 1 dl att strö på)
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
1 burk
pastasås
2 st
medelstora zucchini
OSTKRÄM
1 st
ägg
200 g
färskost
0.5 dl
vatten
1 påse
grovhackad babyspenat (spara lite till servering)
2 dl
riven parmesanost (1 dl till ostsåsen + 1 dl att strö på)
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
1. Värm ugnen till 200°.
2. Blanda ihop ostkrämen och smaka av med salt och peppar.
3. Skär zucchini i tunna skivor ca 3–4 mm.
4. Lägg lite tomatsås i botten av formen.
5. Lägg zucchini omlott ovanpå och bred ut lite av ostkrämen. Upprepa två gånger.
6. Avsluta med att lägga zucchini överst, strö på parmesanost. Gratinera i ca 20 minuter. Toppa med färska spenatblad.
Tips! Servera zucchinilasagnen med ett gott bröd att doppa i såsen, eller koka pasta till om du saknar kolhydraterna i lasagnen.
Köpklart recept för totalt
186,35 kr
Köpklart recept för
186,35 kr