Thailändsk färsrätt med basilika

Basilika, ostronsås, soja och chili sätter smakerna i denna Pad Krapow, en enkel vardagsrätt från Thailand. Servera med ris och maten är klar! Zeina Mourtada står för receptet. 

30 min

Thailändsk färsrätt med basilika

Ingredienser

  • 2 st
    finhackade vitlöksklyftor
  • 400 g
    valfri färs (kött, kyckling eller vegofärs)
  • 1 kruka
    grovhackad thaibasilika (kan ersättas med vanlig basilika)
  • 1 st
    skivad gul lök
  • 1 st
    tärnad röd paprika
  • 1 msk
    olja till stekning

WOKSÅS

  • 2 msk
    japansk soja
  • 1 msk
    flytande honung
  • 2 tsk
    fisksås
  • 2 tsk
    sambal oelek

TILL SERVERING

  • 4 port
    jasminris
  • 1 st
    salladslök till garnering

Gör så här

1. Blanda ihop alla ingredienser till woksåsen i en skål.

2. Hetta upp olja i en stekpanna. Vänd i vitlök och färs och stek under omrörning, tills färsen smular sig och får färg. Vänd i paprika och lök och fräs ytterligare ett par minuter.

3. Häll över woksåsen och fräs allting en minut. Vänd i thaibasilika, blanda och dra sedan bort från värmen. Toppa med salladslök och servera med ris! 

4 portioner