Peruanska plättar med spenat

Torrejas de Espinaca serveras med bröd, ris eller en sallad – eller ta med dig middagen ut och ät dem med händerna, vi skvallrar inte. Snabbt, enkelt, gott och signerat Zeina Mourtada.

20 min

Peruanska plättar med spenat

Ingredienser

  • 65 g
    grovhackad färsk spenat
  • 1 st
    tärnad tomat
  • 2 st
    strimlade salladslökar
  • 3 st
    ägg
  • 4 msk
    vetemjöl
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 msk
    olja till stekning

Gör så här

1. Lägg spenat, tomat och lök i en bunke.

2. Knäck äggen i en skål och vispa lätt med en gaffel. Tillsätt mjöl, salt och peppar och blanda ihop till en slät smet. Häll smeten över grönsakerna (den är ganska lös i konsistensen).

3. Hetta upp olja i en stekpanna, klicka ut smeten med en sked. Stek på medelvärme ca 1 min på varje sida. Låt plättarna rinna av på papper. Servera med sallad, bröd eller ris.

4 portioner