Peruansk gryta på lövbiff

Lomo Saltado serveras med både ris och pommes frites = omedelbar succé hos den yngre avdelningen av testpatrullen! Vi tackar Zeina Mourtada för receptet.

30 min

Peruansk gryta på lövbiff

Ingredienser

  • 1 fp
    strimlad lövbiff (ca. 500 g)
  • 4 msk
    japansk soja
  • 2 msk
    rapsolja
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 2 msk
    vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk
    svartpeppar malen
  • 1 st
    skivad gul lök
  • 1 st
    skivad röd paprika
  • 2 st
    klyftade tomater
  • 2 st
    pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk
    torkad oregano
  • 1 st
    grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk
    olja till stekning och marinad
  • 1 dl
    vatten
  • 4 port
    kokt ris
  • 1000 g
    pommes frites
  • 1 kruka
    persilja eller koriander till servering (ca. 500 g)

Gör så här

1. Lägg köttet i en skål. Häll över soja, rapsolja, spiskummin, vinäger och svartpeppar. Blanda noga och låt stå medan du förbereder resten.

2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på hög värme under omrörning tills det får färg. Lägg åt sidan. I samma stekpanna vänder du ner lök och paprika. Stek snabbt under omrörning tills löken får färg.

3. Häll i tomat, pressad vitlök, oregano och stek lite till. Smula i buljong, tillsätt vatten och låt såsen puttra i 2 min. Vänd i köttet. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera med ris och pommes frites.

4 portioner