Pakistansk kyckling med garam masala

Kyckling Karahi är en perfekt vardagsgryta – djupa smaker och enkel tillagning. Koka ris eller matvete till och maten är klar! Receptet från Zeina Mourtada.

30 min

Pakistansk kyckling med garam masala

Ingredienser

  • 500 g
    kycklingfilé
  • 400 g
    tomat
  • 0.5 dl
    olja
  • 1 st
    rödlök
  • 1.5 st
    chili
  • 2 msk
    ingefära
  • 3 st
    vitlöksklyfta
  • 1 tsk
    garam masala
  • 1.5 tsk
    paprikapulver
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 0.5 tsk
    gurkmeja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 1 kruka
    koriander

TILL SERVERING

  • 4 port
    jasminris

Gör så här

1. Tärna kycklingen i 2x2 cm stora bitar.

2. Hetta upp oljan och stek löken tills den får lite färg. Tillsätt chili, ingefära och vitlök, stek lite till. Vänd i kycklingen och stek tills kycklingen blir vit. Vänd i tomatpuré och alla kryddor och fortsätt stek en stund.

3. Tillsätt tomatkross, rör om och låt sedan grytan puttra under lock i ca 20 min. Späd med lite vatten om den känns torr. Smaka av med salt och peppar.

4. Vänd i grovhackad koriander och servera grytan med ris.

4 portioner