Allt-i-ett-middag där potatisen och laxen blir klara samtidigt, och du kan ägna dagens stressigaste halvtimme åt att gå ner i varv. Zeina Mourtada vet vad hon gör.
Tips! För att tillaga laxen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 20–24 min på 185°C.
30 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
261,12 kr
500 g
lax i 4 portionsbitar
600 g
skivad färsk- eller delikatesspotatis
150 g
körsbärstomater
2 st
skivade rödlökar
1 st
skivad röd paprika
2 st
skivade vitlöksklyftor
1 dl
oliver
1 st
citron, juice från
2 tsk
torkad oregano
2 tsk
chili- eller paprikapulver
3.5 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
500 g
lax i 4 portionsbitar
600 g
skivad färsk- eller delikatesspotatis
150 g
körsbärstomater
2 st
skivade rödlökar
1 st
skivad röd paprika
2 st
skivade vitlöksklyftor
1 dl
oliver
1 st
citron, juice från
2 tsk
torkad oregano
2 tsk
chili- eller paprikapulver
3.5 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1. Värm ugnen till 200°C (eller airfryern till 185°C).
2. Förkoka potatisarna i ca 4 min och häll av vattnet.
3. Lägg laxen i en ugnsform och lägg alla grönsaker runt om. Pressa citron över. Krydda med oregano, paprikapulver, salt och peppar. Avsluta med att ringla olivolja över och tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 min (eller på ett jämnt lager i airfryern i ca 20–24 min).
Köpklart recept för totalt
261,12 kr
Köpklart recept för
261,12 kr