Lax med grekiska smaker

Allt-i-ett-middag där potatisen och laxen blir klara samtidigt, och du kan ägna dagens stressigaste halvtimme åt att gå ner i varv. Zeina Mourtada vet vad hon gör.

Tips! För att tillaga laxen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 20–24 min på 185°C.

30 min

Lax med grekiska smaker

Ingredienser

  • 500 g
    lax i 4 portionsbitar
  • 600 g
    skivad färsk- eller delikatesspotatis
  • 150 g
    körsbärstomater
  • 2 st
    skivade rödlökar
  • 1 st
    skivad röd paprika
  • 2 st
    skivade vitlöksklyftor
  • 1 dl
    oliver
  • 1 st
    citron, juice från
  • 2 tsk
    torkad oregano
  • 2 tsk
    chili- eller paprikapulver
  • 3.5 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Värm ugnen till 200°C (eller airfryern till 185°C).

2. Förkoka potatisarna i ca 4 min och häll av vattnet.

3. Lägg laxen i en ugnsform och lägg alla grönsaker runt om. Pressa citron över. Krydda med oregano, paprikapulver, salt och peppar. Avsluta med att ringla olivolja över och tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 min (eller på ett jämnt lager i airfryern i ca 20–24 min).

4 portioner