Lax med grekiska smaker

Allt-i-ett-middag där potatisen och laxen blir klara samtidigt, och du kan ägna dagens stressigaste halvtimme åt att gå ner i varv. Zeina Mourtada vet vad hon gör.

Tips! För att tillaga laxen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 20–24 min på 185°C.

30 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

261,12 kr

Lax med grekiska smaker
  • 500 g

    lax i 4 portionsbitar

  • 600 g

    skivad färsk- eller delikatesspotatis

  • 150 g

    körsbärstomater

  • 2 st

    skivade rödlökar

  • 1 st

    skivad röd paprika

  • 2 st

    skivade vitlöksklyftor

  • 1 dl

    oliver

  • 1 st

    citron, juice från

  • 2 tsk

    torkad oregano

  • 2 tsk

    chili- eller paprikapulver

  • 3.5 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Ingredienser

  • 500 g

    lax i 4 portionsbitar

  • 600 g

    skivad färsk- eller delikatesspotatis

  • 150 g

    körsbärstomater

  • 2 st

    skivade rödlökar

  • 1 st

    skivad röd paprika

  • 2 st

    skivade vitlöksklyftor

  • 1 dl

    oliver

  • 1 st

    citron, juice från

  • 2 tsk

    torkad oregano

  • 2 tsk

    chili- eller paprikapulver

  • 3.5 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Gör så här

1. Värm ugnen till 200°C (eller airfryern till 185°C).

2. Förkoka potatisarna i ca 4 min och häll av vattnet.

3. Lägg laxen i en ugnsform och lägg alla grönsaker runt om. Pressa citron över. Krydda med oregano, paprikapulver, salt och peppar. Avsluta med att ringla olivolja över och tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 min (eller på ett jämnt lager i airfryern i ca 20–24 min).



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

261,12 kr

Köpklart recept för

261,12 kr