Soja, sesam och gochujangpasta sätter smakerna i denna nya version av familjens fredagsfavorit! Zeina Mourtada har skapat ännu en supergod och enkel rätt, med massor av smarriga tillbehör.
30 min
MARINAD
RÖDKÅLSALLAD
GOCHUJANGMAJONNÄS
TILL SERVERING
1. Blanda vitlök, ingefära, gochujangsås, soja, honung, sesamolja och peppar till en marinad. Vänd i köttet och blanda noga. Låt marinera ca 15 min i rumstemperatur.
2. Rör ihop majonnäs och gochujangsås, ställ i kylen.
3. Lägg strimlad rödkål och salladslök i en bunke. Tillsätt risvinäger, soja, sesamolja, salt och peppar. Blanda och ställ i kylen.
4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet lite snabbt på hög värme. Servera med tillbehören och njut.
Tips! Har du ingen risvinäger hemma? Testa att röra ut 2 tsk strösocker i 3 msk vitvinsvinäger!
4 portioner