Japanska tacos

Soja, sesam och gochujangpasta sätter smakerna i denna nya version av familjens fredagsfavorit! Zeina Mourtada har skapat ännu en supergod och enkel rätt, med massor av smarriga tillbehör.

30 min

Japanska tacos

Ingredienser

  • 1 fp
    strimlad lövbiff (ca. 500 g)

MARINAD

  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 1 msk
    riven ingefära (eller 1 tsk malen ingefära)
  • 2 msk
    gochujangsås
  • 2 msk
    japansk soja
  • 2 msk
    honung eller brunt farinsocker
  • 2 tsk
    sesamolja
  • 0.5 tsk
    krossad sichuanpeppar (eller svartpeppar)
  • 1 msk
    rapsolja till stekning
  • 1 nypa
    salt

RÖDKÅLSALLAD

  • 350 g
    strimlad rödkål
  • 2 st
    strimlade salladslökar
  • 3 msk
    risvinäger
  • 2 msk
    japansk soja
  • 2 tsk
    sesamolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

GOCHUJANGMAJONNÄS

  • 1 dl
    majonnäs
  • 1.5 msk
    gochujangsås (smaka dig fram till rätt styrka)

TILL SERVERING

  • 1 fp
    tacobröd
  • 1 kruka
    koriander
  • 1 st
    lime

Gör så här

1. Blanda vitlök, ingefära, gochujangsås, soja, honung, sesamolja och peppar till en marinad. Vänd i köttet och blanda noga. Låt marinera ca 15 min i rumstemperatur.

2. Rör ihop majonnäs och gochujangsås, ställ i kylen.

3. Lägg strimlad rödkål och salladslök i en bunke. Tillsätt risvinäger, soja, sesamolja, salt och peppar. Blanda och ställ i kylen.

4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet lite snabbt på hög värme. Servera med tillbehören och njut.

Tips! Har du ingen risvinäger hemma? Testa att röra ut 2 tsk strösocker i 3 msk vitvinsvinäger!

4 portioner