Italiensk fisk med kapris och citron

Fisk mitt i veckan? Inga problem med denna superenkla och goda italienska variant, signerad Zeina Mourtada. Buon Appetito!

30 min

Italiensk fisk med kapris och citron

Ingredienser

  • 600 g
    vit fiskfilé (t ex torsk eller spätta)
  • 0.5 dl
    vetemjöl
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 1 msk
    olja och smör till stekning

SÅS

  • 1 st
    citron
  • 0.5 dl
    kapris
  • 2 msk
    finhackad persilja
  • 3.5 dl
    vatten
  • 15 g
    smör
  • 2 tsk
    vetemjöl
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

TILL SERVERING

  • 600 g
    kokt potatis
  • 300 g
    gröna bönor

Gör så här

1. Krydda fisken med salt och peppar.

2. Vänd den i vetemjöl och skaka av överflödigt mjöl.

3. Hetta upp olja och smör i en stekpanna, stek fisken ca 2 min på varje sida. Lägg fisken åt sidan.

4. I samma stekpanna lägger du en klick smör och 2 tsk vetemjöl, som du bryner snabbt. Häll i vatten, kapris och juice från en halv citron. Skiva den andra halvan av citronen och lägg den i stekpannan. Koka upp såsen.

5. Sänk värmen, lägg ner fisken, toppa med persilja och låt sjuda 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och kokta gröna bönor.

4 portioner