Indisk blomkål med tomat och spiskummin

Gobhi Musallam är en hel blomkål med kryddig tomatsås, en middag som nästan lagar sig själv! Zeina Mourtada underlättar vardagen med detta super-recept. 

40 min

20 ingredienser


Köpklart recept för totalt

333,90 kr

Indisk blomkål med tomat och spiskummin
  • 1 st

    blomkålshuvud ca 1 kg

  • 2.5 tsk

    salt

SÅSEN

  • 3 msk

    rapsolja

  • 1 st

    hackad gul lök

  • 1 msk

    riven ingefära (1 cm)

  • 3 st

    hackade vitlöksklyftor

  • 2 st

    tärnade tomater

  • 1.5 st

    finhackade röda chili

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 1.5 dl

    vatten

  • 1.5 dl

    grädde (växtbaserat funkar strålande)

  • 2 tsk

    chilipulver eller paprikapulver

  • 1.5 tsk

    spiskummin

  • 1.5 tsk

    garam masala

  • 1 tsk

    gurkmeja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 1 st

    citron att pressa över

  • 1 knippe

    koriander till garnering

  • 4 port

    bröd eller ris att servera till

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 1 st

    blomkålshuvud ca 1 kg

  • 2.5 tsk

    salt

SÅSEN

  • 3 msk

    rapsolja

  • 1 st

    hackad gul lök

  • 1 msk

    riven ingefära (1 cm)

  • 3 st

    hackade vitlöksklyftor

  • 2 st

    tärnade tomater

  • 1.5 st

    finhackade röda chili

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 1.5 dl

    vatten

  • 1.5 dl

    grädde (växtbaserat funkar strålande)

  • 2 tsk

    chilipulver eller paprikapulver

  • 1.5 tsk

    spiskummin

  • 1.5 tsk

    garam masala

  • 1 tsk

    gurkmeja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 1 st

    citron att pressa över

  • 1 knippe

    koriander till garnering

  • 4 port

    bröd eller ris att servera till

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Värm ugnen till 225°C.

2. Lägg blomkålshuvudet i en kastrull, täck med vatten, tillsätt salt och låt koka ca 10 min. Använd ett durkslag och häll av vattnet, låt blomkålen dunsta av väl.

3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i ingefära, vitlök och stek lite till. Vänd i alla kryddor och fortsätt att steka under omrörning. Tillsätt tomatpuré och stek nån minut till. Ha i tomaterna och stek under omrörning tills de mjuknar. Tillsätt vatten och låt såsen puttra på medelvärme under lock i ca 10 min.

4. Mixa sedan såsen slät med en stavmixer, vänd i grädde, smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i 5 min.

5. Lägg blomkålshuvudet i en ugnsform. Häll såsen över, och ringla lite rapsolja på toppen. Baka mitt i ugnen i ca 20 min. Pressa citron över, garnera med koriander och servera med önskat tillbehör.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

333,90 kr

Köpklart recept för

333,90 kr