Gobhi Musallam är en hel blomkål med kryddig tomatsås, en middag som nästan lagar sig själv! Zeina Mourtada underlättar vardagen med detta super-recept.
40 min
SÅSEN
TILL SERVERING
1. Värm ugnen till 225°C.
2. Lägg blomkålshuvudet i en kastrull, täck med vatten, tillsätt salt och låt koka ca 10 min. Använd ett durkslag och häll av vattnet, låt blomkålen dunsta av väl.
3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i ingefära, vitlök och stek lite till. Vänd i alla kryddor och fortsätt att steka under omrörning. Tillsätt tomatpuré och stek nån minut till. Ha i tomaterna och stek under omrörning tills de mjuknar. Tillsätt vatten och låt såsen puttra på medelvärme under lock i ca 10 min.
4. Mixa sedan såsen slät med en stavmixer, vänd i grädde, smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i 5 min.
5. Lägg blomkålshuvudet i en ugnsform. Häll såsen över, och ringla lite rapsolja på toppen. Baka mitt i ugnen i ca 20 min. Pressa citron över, garnera med koriander och servera med önskat tillbehör.
4 portioner