En klassisk soppa med mjuka, runda smaker tack vare riset som får koka med och mixas. Vardagsmat som smakar kalas från Zeina Mourtada.
30 min
1. Hetta upp olja i en gryta, stek morot och lök under omrörning på medelhög värme i ca 10 min.
2. Skölj riset, sila av och vänd ner i grytan. Stek det hela lite till. Smula i buljong, tillsätt kokhett vatten och blanda. Låt soppan koka under lock i ca 20 min, tills riset och morötterna mjuknar.
3. Rör om soppan med jämna mellanrum så att riskornen inte fastnar i botten. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar, tillsätt eventuellt mer vatten om soppan är för tjock. Låt puttra nån minut till.
4. Skär brödet i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brödet under omrörning. Servera soppan med krutonger och toppa med färsk oregano.
4 portioner