Amerikansk macka med het tonfiskröra

Spicy Tuna till middag? Absolut! Den här enkla favoriten har fått lite hetare fyllning, men det anpassar du som du vill. Otroligt gott i alla fall, tack vare Zeina Mourtada!

10 min

Amerikansk macka med het tonfiskröra

Ingredienser

  • 4 skivor
    rostbröd
  • 1 msk
    smör till stekning
  • 4 blad
    sallad

TONFISKRÖRA

  • 2 burk
    tonfisk i vatten
  • 1 dl
    majonnäs
  • 1 dl
    crème fraiche
  • 2 tsk
    dijonsenap
  • 0.5 st
    finhackad rödlök
  • 2 stjälkar
    tunnstrimlad selleri
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

TOPPING

  • 0.5 ask
    finhackad gräslök
  • 2 msk
    rostad lök
  • 1 msk
    srirachamajonnäs

Gör så här

1. Stek brödskivorna gyllene i smör på båda sidor.

2. Häll vattnet av tonfisken och finfördela den med en gaffel.

3. Rör ihop alla ingredienser till tonfiskröran och smaka av med salt och peppar.

4. Lägg salladsblad på bröden och fördela tonfiskröran ovanpå.

5. Toppa med gräslök, rostad lök och srirachamajonnäs.

4 portioner