Vit chokladsalami

Recept från Garant. En söt och festlig vit chokladsalami fylld med tranbär, pistagenötter och crunchiga digestivekex. Pudrad med florsocker för den där salamilooken! Perfekt som julgodis till adventsmys och julbordets dessertbord.

140 min

Vit chokladsalami

Ingredienser

  • 300 g
    vit choklad
  • 25 g
    smör
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 1 dl
    torkade tranbär
  • 1 dl
    pistagenötter utan skal
  • 5 st
    digestivekex, krossade
  • 0.5 dl
    florsocker

Gör så här

  1. Hacka vit choklad och lägg i en liten kastrull tillsammans med smör och grädde. Värm upp på låg värme och rör om hela tiden så att chokladen smälter utan att brännas. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.

  2. Krossa digestivekex och rör ner i chokladblandningen. Tillsätt tranbär och pistagenötter. Rör om ordentligt så att allt fördelas jämnt.

  3. Lägg ut blandningen på ett stort ark plastfolie. Forma till en rulle, cirka 4–5 cm i diameter. Rulla ihop plastfolien och snurra ändarna för att få en kompakt form.

  4. Lägg rullen i kylen och låt svalna i minst 2 timmar, eller tills den är helt fast.

  5. Ta bort plastfolien och pudra rullen i florsocker för att efterlikna en salami.

  6. Skär chokladsalamin i skivor och servera. Den passar perfekt till dessertbordet eller att ge bort som julklapp, vackert inslagen i papper.

8 portioner