Vit bönrora med brynt smör och salvia

Recept från Garant. Vem älskar inte en god röra? Denna vita bönröra toppar vi med brynt smör smaksatt med salvia. Underbart god att doppa bröd i eller att servera till grillat.

15 min

Vit bönrora med brynt smör och salvia

Ingredienser

  • 2 fp
    stora vita bönor
  • 60 g
    smör
  • 0.5 st
    citron, juice och skal
  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 10 blad
    salviablad
  • 1 dl
    vatten
  • 1 nypa
    chiliflakes, efter smak
  • 1 nypa
    salt, efter smak

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och lägg i salviablad. Bryn smör under omrörning tills det får en ljusbrun färg och doftar nötaktigt. Plocka upp salviabladen när de har blivit mörka och lite krispiga. Lägg åt sidan.

  2. Ta av smör från spisen och låt svalna.

  3. Skölj av bönor i en sil och lägg i en matberedare.

  4. Mixa ihop bönor med brynt smör, citronjuice, rivet citronskal och pressade vitlöksklyftor.

  5. Tillsätt vatten. Börja med 0.5 dl och tillsätt mer för önskad konsistens.

  6. Smaksätt bönröran med salt och chiliflakes.

  7. Toppa med de krispiga salviabladen och servera.

6 portioner