Vispad feta med hot honey

Recept från Garant. Fluffig vispad fetaost med hot honey, alltså uppvärmd honung smaksatt med chili. Salt, sött och starkt som passar bland annat till grillade grönsaker, bröd kex och kött. Chilihonungen funkar även utmärkt att silas av från chiliflakes när den är varm och förvara i en burk!

20 min

Vispad feta med hot honey

Ingredienser

  • 300 g
    fetaost
  • 1 dl
    yoghurt
  • 2 msk
    olivolja
  • 0.5 st
    citron, rivet skal
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 1 kruka
    rosmarin

Chilihonung

  • 2 dl
    honung
  • 2 msk
    chiliflakes
  • 1 msk
    äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Mixa ihop fetaost, turkisk yoghurt, olivolja och citronskal. Smaksätt med en nypa salt.

  2. Värm upp honung och chiliflakes i en kastrull. Rör om tills honungen börjar puttra. Rör om en sista gång och ställ åt sidan.

  3. Häll i äppelcidervinäger och rör om. Låt stå i ca 10-15 minuter.

  4. Lägg upp fetaoströran i en skål och ringla över chilihonungen. 

  5. Toppa med rosmarin, rivet citronskal och chiliflakes. Ringla över lite olivolja och servera!

4 portioner