Vegansk sill på tofu

Recept från Garant. Gör en vegansk sill på tofu till midsommar! Smaksättningen påminner om skärgårdssill och innehåller både gräslök, rödlök, citron, dill och massa tångcaviar. Våga testa något nytt, det kanske blir en krämig favorit?

10 min

Vegansk sill på tofu

Ingredienser

  • 400 g
    tofu
  • 3 dl
    vegansk crème fraîche
  • 2 dl
    vegansk majonnäs
  • 1 st
    citron
  • 1 st
    rödlök
  • 1 kruka
    dill
  • 70 g
    svart tångcaviar
  • 70 g
    röd tångcaviar
  • 0.5 kruka
    gräslök
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

  1. Skär tofu i små bitar.

  2. Finhacka rödlök, gräslök och dill och lägg i en bunke.

  3. Blanda i vegansk crème fraîche, vegansk majonnäs, citronjuice från en citron, citronskal från en halv citron, tångcaviar och tofu.

  4. Smaksätt med salt och peppar.

  5. Låt stå i kylen över natten.

  6. Servera tillsammans med färskpotatis och färsk dill.

6 portioner