Enkel glassdessert med vegansk glass

Recept från Garant. Glass uppskattas alltid som dessert, speciellt om man toppar den! Hur gott låter inte vaniljglass med citronolivolja, mandelbiscotti och flingsalt eller chokladglass med hallonsås och mynta? Oslagbara kombinationer enligt oss!

10 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

305,45 kr

Enkel glassdessert med vegansk glass

Vaniljglass med citronolivolja, mandelbiscotti & flingsalt

  • 1 fp

    vegansk vaniljglass

  • 1 msk

    citronolivolja

  • 1 fp

    mandelbiscotti

  • 1 nypa

    flingsalt

Chokladglass med hallonsås & mynta

  • 1 paket

    vegansk chokladglass

  • 450 g

    hallon

  • 1 msk

    majsstärkelse

  • 0.5 dl

    socker

  • 2 msk

    citronjuice

  • 2 msk

    vatten

  • 1 kruka

    mynta

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och soja

Ingredienser

Vaniljglass med citronolivolja, mandelbiscotti & flingsalt

  • 1 fp

    vegansk vaniljglass

  • 1 msk

    citronolivolja

  • 1 fp

    mandelbiscotti

  • 1 nypa

    flingsalt

Chokladglass med hallonsås & mynta

  • 1 paket

    vegansk chokladglass

  • 450 g

    hallon

  • 1 msk

    majsstärkelse

  • 0.5 dl

    socker

  • 2 msk

    citronjuice

  • 2 msk

    vatten

  • 1 kruka

    mynta

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och soja

Gör så här

  1. Vaniljglass: Lägg upp glassen i skålar. Ringla över citronolivolja och strö över lite flingsalt. Servera med mandelbiscotti.

  2. Chokladglass: Lägg hallon i en kastrull tillsammans med citronjuice och socker.

  3. Rör ihop vatten och majsstärkelse och tillsätt i kastrullen och rör om.

  4. Värm upp och låt puttra på svag värme i ca 3-4 minuter, rör om under tiden.

  5. Ta bort hallonsåsen från värmen och låt svalna.

  6. Lägg upp glassen i skålar och ringla över hallonsåsen. Toppa med lite mynta och flingsalt och servera.



Köpklart recept för

305,45 kr