Varma mackor i ugn

Vad är jättegott att äta till soppa, men passar också bra som mellis? Varma mackor såklart. Grundrecept: lägg gott pålägg på ditt favoritbröd, toppa med ost och skjuts in i ugnen! Här är våra förslag på toppings och ungefärliga mått, men det är i grunden bara att göra en god macka, toppa med lite gott, och in i ugnen i 5–8 minuter så har du varma mackor. Förutom klassikern med ost och skinka, testa med stekt svamp, med pesto och soltorkade tomater, eller varför inte en söt variant med nutella och banan? Mums!

Alla varma mackor, förutom den med nutella då, avnjuts till mellis, lunch eller middag med en fräsch sallad eller varm soppa.

10 min

6 ingredienser


Köpklart recept för totalt

150,88 kr

Varma mackor i ugn
  • 4 skivor

    toastbröd eller annat skivat bröd

  • 4 tsk

    smör eller smörgåsmargarin

  • 4 tsk

    senap

  • 4 skivor

    skinka

  • 1 st

    tomat, skivad

  • 8 skivor

    ost

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 4 skivor

    toastbröd eller annat skivat bröd

  • 4 tsk

    smör eller smörgåsmargarin

  • 4 tsk

    senap

  • 4 skivor

    skinka

  • 1 st

    tomat, skivad

  • 8 skivor

    ost

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bred på lite smörgåsmargarin på bröden.
  3. Toppa med valfritt pålägg och gratinera ca 5-8 minuter eller tills gyllene och osten smält.

Tips: Vad är skillnaden på toast och varma mackor? Varma mackor gör du ugn, oftast som öppen macka, och toast är en dubbelmacka mellan två skivor bröd som du tillagar i smörgåsgrill eller toastjärn. Båda har sina fördelar, men varma mackor ger framförallt mindre disk och du behöver ingen extra manick i köket.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

150,88 kr

Köpklart recept för

150,88 kr