Vad är jättegott att äta till soppa, men passar också bra som mellis? Varma mackor såklart. Grundrecept: lägg gott pålägg på ditt favoritbröd, toppa med ost och skjuts in i ugnen! Här är våra förslag på toppings och ungefärliga mått, men det är i grunden bara att göra en god macka, toppa med lite gott, och in i ugnen i 5–8 minuter så har du varma mackor. Förutom klassikern med ost och skinka, testa med stekt svamp, med pesto och soltorkade tomater, eller varför inte en söt variant med nutella och banan? Mums!
Alla varma mackor, förutom den med nutella då, avnjuts till mellis, lunch eller middag med en fräsch sallad eller varm soppa.
10 min
6 ingredienser
Köpklart recept för totalt
150,88 kr
4 skivor
toastbröd eller annat skivat bröd
4 tsk
smör eller smörgåsmargarin
4 tsk
senap
4 skivor
skinka
1 st
tomat, skivad
8 skivor
ost
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
4 skivor
toastbröd eller annat skivat bröd
4 tsk
smör eller smörgåsmargarin
4 tsk
senap
4 skivor
skinka
1 st
tomat, skivad
8 skivor
ost
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Tips: Vad är skillnaden på toast och varma mackor? Varma mackor gör du ugn, oftast som öppen macka, och toast är en dubbelmacka mellan två skivor bröd som du tillagar i smörgåsgrill eller toastjärn. Båda har sina fördelar, men varma mackor ger framförallt mindre disk och du behöver ingen extra manick i köket.
Köpklart recept för totalt
150,88 kr
Köpklart recept för
150,88 kr