Ugnspannkaka med zucchini och fetaost

En matig pannkaka brukar gå hem hos de flesta, och har du skeptiker vid matbordet går den här lätt att anpassa. Men gör inte det! Den slukas!

45 min

Ugnspannkaka med zucchini och fetaost

Ingredienser

  • 1.5 dl
    vetemjöl
  • 1 dl
    grahamsmjöl
  • 6 dl
    mjölk
  • 1.25 tsk
    salt (0,75 tsk till smeten + 0,5 tsk till zucchinin)
  • 3 st
    ägg
  • 1 st
    zucchini
  • 150 g
    fetaost

Kålsallad

  • 0.5 påse
    kålmix
  • 1 msk
    olivolja (ringa över valfri mängd)
  • 1 st
    citron, saften av
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Vispa ihop mjöl, hälften av mjölken och 3/4 tsk salt till en slät smet.

3. Vispa ner äggen och sen resten av mjölken.
4. Riv zucchinin grovt, blanda med 1/2 tsk salt och låt stå 5 minuter.

5. Krama ur all vätska noga och blanda ner zucchinin i smeten. 
6. Häll smeten i en smord ugnssäker form ca 20 x 30 cm.

7. Smula över fetaosten och grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter.
8. Blanda kålmixen med olivolja, citronsaft och flingsalt.
9. Servera ugnspannkakan med salladen. 

4 portioner