Tortillapizza med avokado & pistou på pumpakärnor

En enkel och god vegetariskt pizzavariant på vetetortillas, toppat med god avokado och en pistou på pumpakärnor, persilja, vitlök och olivolja. Perfekt för den enklare måltiden.

20 min

Tortillapizza med avokado & pistou på pumpakärnor

Ingredienser

  • 1 paket
    tortilla
  • 200 g
    färskost med vitlök
  • 50 g
    pumpakärnor
  • 0.5 kruka
    bladpersilja
  • 1 st
    vitlöksklyfta, pressad
  • 1 dl
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 3 st
    tunnhyvlade morötter
  • 2 st
    skivade schalottenlökar
  • 3 st
    avokado

Gör så här

1. Värm ugnen till 250°.

2. Bred färskost på bottnarna. Ugnsbaka, ca 6 minuter.

3. Mixa pumpakärnor, persilja, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera pizzorna, toppade med skivad morot, lök, avokado och pumpakärnpistou.

4 portioner