Vårsött: Gör din egen fudge. Danska bloggaren Ditte tipsar om att göra fudge på sesampasta och kokosolja, smaksatt med havssalt, kardemumma, mörk choklad och ev. dekorerad med pistagenötter.
Recept från Hemlagat, vår 2020
30 min
8 Ingredienser
Ev dekoration
1. Blanda sesampasta, kokosolja, salt, vanilj, kardemumma och lönnsirap i en liten kastrull och låt det smälta samman på svag värme. Rör om.
2. Rör i finhackad choklad och häll massan i en form (20x20 cm). Dekorera eventuellt med pistagenötter. Täck med plastfolie. Ställ formen i frysen i 4 timmar, därefter kan massan skäras i bitar.
3. Förvara fudgen i frysen och ta bitar direkt därifrån, de smälter nämligen snabbt i rumstemperatur.
Följ Ditte Ingemanns blog här: https://www.thefoodclub.dk/
Instagram: https://www.instagram.com/ditsen/
Tahina Sesampasta
ZEINAS, 350g
44,95 kr
1 st
Kokosolja Neutral
GARANT EKO, 500ml
63,95 kr
1 st
Vaniljsocker Ekologiskt
GARANT EKO, 100g
30,50 kr
1 st
Lönnsirap
MAPLE JOE, 250g
56,95 kr
1 st
Choklad 85% Mörk
GARANT, 100g
29 kr/st
29,00 kr
1 st
Pistaschnötter Rostade Saltade
ELDORADO, 300g
64,95 kr
1 st
Flingsalt
GARANT, 170g
23,95 kr
Kardemumma Malen Påse
SANTA MARIA, 18g
17,95 kr