Att stuva någonting innebär att koka det tillsammans med smör, mjöl och mjölk (eller annan vätska) så det blir härligt krämigt och gott. I detta recept visar vi ett grundrecept på hur du lagar god stuvad spenat.
Man kan köpa fryst stuvad spenat, men självklart blir det godare om du lagar den efter vårt grundrecept.
Förutom den klassiska kombinationen av stuvad spenat med stekt falukorv, är det riktigt gott att servera till kokt fisk, fiskpinnar, kyckling, ägg eller potatis.
Du kan även göra stuvad spenat och använda som grunden till en härlig spenatbaserad pastasås.
20 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
73,67 kr
400 g
fryst bladspenat
0.5 st
hackad gul lök
2 msk
smör
2 msk
vetemjöl
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
0.5 tsk
salt
2 krm
peppar
1 krm
riven muskotnöt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
400 g
fryst bladspenat
0.5 st
hackad gul lök
2 msk
smör
2 msk
vetemjöl
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
0.5 tsk
salt
2 krm
peppar
1 krm
riven muskotnöt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Tips! Vi har lagat vår stuvade spenat med fryst spenat, men du kan även göra stuvad spenat med färsk spenat. Se bara till att rensa och skölja den färska spenaten först, och hacka den grovt eller fint beroende på vad du föredrar i din sås.
Köpklart recept för totalt
73,67 kr
Köpklart recept för
73,67 kr