Sticky mafalda noodles

Recept från Garant. Visst ställer pasta alltid upp? När man vill ha något snabblagat, när man vill ta vara på rester, när man vill bjuda en dejt på middag - hela tiden helt enkelt. Vi vill även påstå att pastan kan ställa upp som nudlar! Såsen i rätten är baserad på flera ingredienser du kanske redan har i skafferiet som toppas med stekt ägg, salladslök och rostade sesamfrön. 

15 min

Sticky mafalda noodles

Ingredienser

  • 400 g
    la mafalda pasta
  • 2 st
    buljongtärning (valfri smak)
  • 2.5 dl
    chilisås
  • 0.5 dl
    tamarisås
  • 0.5 dl
    rapsolja
  • 0.5 dl
    vitvinsvinäger
  • 2 st
    vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk
    färsk ingefära, riven
  • 4 st
    ägg
  • 2 st
    salladslökar, hackade
  • 4 tsk
    sesamfrön, rostade
  • 1 kruka
    koriander

Gör så här

  1. Koka pastan tillsammans med två buljongtärningar i rikligt med vatten. 

  2. Blanda ihop chilisås, tamari, rapsolja, vinäger, vitlök och ingefära.

  3. När pastan har 1-2 minuter kvar av sin koktid för du över den i en het panna tillsammans med ca en halv deciliter av pastavattnet och såsen. Blanda väl.

  4. När pastan fått steka på i ca 3 minuter lyfter du antingen ur pastan, eller gör utrymme i pannan för att steka äggen (täck med lock för snabbare tillagning). Äggen är klara när äggvitan är genomstekt och gulan krämig.

  5. Servera nudlarna i en skål tillsammans med ägg, salladslök, sesamfrön och koriander.

4 portioner