Sockerkaka – grundrecept

En sockerkaka är kanske det mest klassiska man kan bjuda på till fikat, och kanske också något av det godaste i all sin enkelhet? Kolla in vårt grundrecept på sockerkaka, sätt på ugnen och börja baka!

En saftig sockerkaka är så god som den är, men kan smaksättas med lite olika smaker, så som rivet skal av citron eller apelsin, malen kardemumma, kanel eller hackad choklad. För en julig sockerkaka, tillsätt saffran. Du kan även toppa sockerkakan med frosting eller glasyr och strössel för lite festligare tillfällen. Om du vill ha någon smaksättning i din sockerkaka blandar du ner den i smeten samtidigt som mjölet och bakpulvret.

40 min

7 ingredienser


Köpklart recept för totalt

109,40 kr

Sockerkaka – grundrecept
  • 3 st

    ägg

  • 3 dl

    strösocker

  • 3.5 dl

    vetemjöl

  • 2 tsk

    bakpulver

  • 1.5 dl

    mjölk

  • 50 g

    smält smör eller margarin (+ extra smör till formen)

  • 2 msk

    ströbröd till formen

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 3 st

    ägg

  • 3 dl

    strösocker

  • 3.5 dl

    vetemjöl

  • 2 tsk

    bakpulver

  • 1.5 dl

    mjölk

  • 50 g

    smält smör eller margarin (+ extra smör till formen)

  • 2 msk

    ströbröd till formen

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och bröa en sockerkakasform.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med mjölk och smält smör.
  5. Häll smeten i formen och grädda 35-40 minuter. Känn efter med sticka att kakan är klar.

Tips! Låt äggen komma till rumstemperatur innan du börjar baka din sockerkaka, så blir smeten fluffigare.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

109,40 kr

Köpklart recept för

109,40 kr