Snabba glutenfria havrescones

Recept på härliga glutenfria scones gjorda på havre som toppas med banan eller blåbär och vipsgrädde med kolasås. Enkelt och fantastiskt gott!

Tips! För att tillaga sconsen i airfryer kan du lägga dem i airfryern i ca 10 min på 235 grader.

30 min

Snabba glutenfria havrescones

Ingredienser

  • 2 dl
    havregryn
  • 1 dl
    bovetemjöl
  • 1 msk
    fiberhusk
  • 2 tsk
    bakpulver
  • 0.5 tsk
    salt
  • 50 g
    smör i kuber
  • 3.5 dl
    yoghurt

TILLBEHÖR:

  • 1 st
    banan i skivor
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 1 msk
    blåbär (helst färska)
  • 1 msk
    kolasås

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250° (eller airfryern på 235°).

2. Blanda havregryn, bovetemjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en skål.

3. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg.

4. Rör ner yoghurten.

5. Blanda snabbt ihop till en deg. Låt stå 5 minuter.

6. Klicka ut smeten till ca 8 frallor på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över lite havregryn. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter (eller på ett jämnt lager i airfryern i ca 10 minuter).

7. Toppa nygräddade scones med vispgrädde, blåbär eller skivad banan med kolasås.

8 portioner