Smördegsbakelser med mascarponekräm, lemoncurd och bär

Recept från Garant. Frasiga smördegsbakelser med en len marscarponekräm som toppas med lemoncurd och bär. En perfekt fika eller dessert som både är söt, syrlig och frasig.

60 min

Smördegsbakelser med mascarponekräm, lemoncurd och bär

Ingredienser

  • 400 g
    frysta smördegsplattor
  • 1 st
    ägg
  • 1 tsk
    strösocker

Mascarponekräm

  • 2.5 dl
    vispgrädde
  • 125 g
    mascarpone
  • 75 g
    florsocker
  • 0.5 st
    vaniljstång, urgröpt
  • 0.5 st
    citron, rivet skal

Toppings

  • 320 g
    vegansk lemon curd
  • 1 dl
    färska jordgubbar
  • 1 dl
    blåbär
  • 1 dl
    färska hallon

Gör så här

  1. Ta ut degplattorna och låt tina ca 15-20 minuter i rumstemperatur innan bakning.

  2. Värm ugnen till 200 grader.

  3. Kavla försiktigt ut plattorna något och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt.

  4. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite socker. 

  5. Grädda i ca 15-20 minuter, eller tills plattorna blir gyllene. Låt svalna. 

  6. Vispa ihop mascarpone, vispgrädde, florsocker, insidan av vaniljstången och rivet citronskal.

  7. Tryck till mitten på plattorna och toppa med mascarponekräm, några matskedar lemoncurd och färska bär.

  8. Strö över lite florsocker och hugg in!

4 portioner