Smördegsbakelser med mascarponekräm, lemoncurd och bär

Recept från Garant. Frasiga smördegsbakelser med en len marscarponekräm som toppas med lemoncurd och bär. En perfekt fika eller dessert som både är söt, syrlig och frasig.

60 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

308,10 kr

Smördegsbakelser med mascarponekräm, lemoncurd och bär
  • 400 g

    frysta smördegsplattor

  • 1 st

    ägg

  • 1 tsk

    strösocker

Mascarponekräm

  • 2.5 dl

    vispgrädde

  • 125 g

    mascarpone

  • 75 g

    florsocker

  • 0.5 st

    vaniljstång, urgröpt

  • 0.5 st

    citron, rivet skal

Toppings

  • 320 g

    vegansk lemon curd

  • 1 dl

    färska jordgubbar

  • 1 dl

    blåbär

  • 1 dl

    färska hallon

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 400 g

    frysta smördegsplattor

  • 1 st

    ägg

  • 1 tsk

    strösocker

Mascarponekräm

  • 2.5 dl

    vispgrädde

  • 125 g

    mascarpone

  • 75 g

    florsocker

  • 0.5 st

    vaniljstång, urgröpt

  • 0.5 st

    citron, rivet skal

Toppings

  • 320 g

    vegansk lemon curd

  • 1 dl

    färska jordgubbar

  • 1 dl

    blåbär

  • 1 dl

    färska hallon

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

  1. Ta ut degplattorna och låt tina ca 15-20 minuter i rumstemperatur innan bakning.

  2. Värm ugnen till 200 grader.

  3. Kavla försiktigt ut plattorna något och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt.

  4. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite socker. 

  5. Grädda i ca 15-20 minuter, eller tills plattorna blir gyllene. Låt svalna. 

  6. Vispa ihop mascarpone, vispgrädde, florsocker, insidan av vaniljstången och rivet citronskal.

  7. Tryck till mitten på plattorna och toppa med mascarponekräm, några matskedar lemoncurd och färska bär.

  8. Strö över lite florsocker och hugg in!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

308,10 kr

Köpklart recept för

308,10 kr