Recept från Garant. Frasiga smördegsbakelser med en len marscarponekräm som toppas med lemoncurd och bär. En perfekt fika eller dessert som både är söt, syrlig och frasig.
60 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
308,10 kr
400 g
frysta smördegsplattor
1 st
ägg
1 tsk
strösocker
Mascarponekräm
2.5 dl
vispgrädde
125 g
mascarpone
75 g
florsocker
0.5 st
vaniljstång, urgröpt
0.5 st
citron, rivet skal
Toppings
320 g
vegansk lemon curd
1 dl
färska jordgubbar
1 dl
blåbär
1 dl
färska hallon
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
400 g
frysta smördegsplattor
1 st
ägg
1 tsk
strösocker
Mascarponekräm
2.5 dl
vispgrädde
125 g
mascarpone
75 g
florsocker
0.5 st
vaniljstång, urgröpt
0.5 st
citron, rivet skal
Toppings
320 g
vegansk lemon curd
1 dl
färska jordgubbar
1 dl
blåbär
1 dl
färska hallon
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ta ut degplattorna och låt tina ca 15-20 minuter i rumstemperatur innan bakning.
Värm ugnen till 200 grader.
Kavla försiktigt ut plattorna något och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
Pensla med uppvispat ägg och strö över lite socker.
Grädda i ca 15-20 minuter, eller tills plattorna blir gyllene. Låt svalna.
Vispa ihop mascarpone, vispgrädde, florsocker, insidan av vaniljstången och rivet citronskal.
Tryck till mitten på plattorna och toppa med mascarponekräm, några matskedar lemoncurd och färska bär.
Strö över lite florsocker och hugg in!
Köpklart recept för totalt
308,10 kr
Köpklart recept för
308,10 kr