Skagenröra – grundrecept

Ett bra sätt att få en måltid att kännas lyxig, är att bjuda på krämig skagenröra. Du gör den enkelt på vårt grundrecept med rom, majonnäs, räkor och dill. Lägg upp på krispigt rostat bröd för en klassisk Toast Skagen. Annars är skagenröra gott att servera som en förrätt eller lyxig lunch med bakad potatis, i en tunnbrödsrulle, som fyllning i en halv avokado, på ägghalvor, eller som topping på en omelett. 
Om du inte har eller inte tycker om räkor, testa skagen-alternativ med lax, krabbkött, kyckling, tofu, ägg, eller till och med kikärtor. 

15 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

136,85 kr

Skagenröra – grundrecept
  • 300 g

    skalade räkor

  • 2 msk

    majonnäs

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    vitpeppar

  • 1 msk

    riven pepparrot

  • 75 g

    löjrom

  • 1 knippe

    hackad dill

  • 0.5 st

    citron, saften av

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

  • 300 g

    skalade räkor

  • 2 msk

    majonnäs

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    vitpeppar

  • 1 msk

    riven pepparrot

  • 75 g

    löjrom

  • 1 knippe

    hackad dill

  • 0.5 st

    citron, saften av

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

  1. Hacka räkorna grovt. Blanda med majonnäs. Smaksätt med salt, peppar, citron och pepparrot.
  2. Toppa med löjrom och dill.

Det var bara det! Det går bra att göra skagenröra med frysta tinade och skalade räkor eller lakeräkor. Se till att de är väl avrunna innan de blandas med majonnäs. Finhackad rödlök kan också tillsättas för extra crunch och smak.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

136,85 kr

Köpklart recept för

136,85 kr