Väck någon du tycker om med nybakta scones på sängen! Lyxa till frukosten! Njut av härliga nybakta scones till lunch, mellanmål eller fika. Ja, som du ser kan scones avnjutas lite när som helst.
Som du ser i vårt grundrecept är de dessutom superenkla att göra då scones inte kräver någon jäsning. De kräver inte heller många ingredienser, endast vetemjöl, bakpulver, socker, smör, salt och filmjölk som du kanske till och med redan har hemma.
För en superenkel och god topping, servera med ost och en härligt söt marmelad. Om du vill lyxa till det ännu mer, testa våra recept på scones med lite mer avancerade toppings och smaker:
För att göra glutenfria scones, testa vårt recept på snabba glutenfria havrescones.
30 min
6 ingredienser
Köpklart recept för totalt
166,30 kr
5 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
2 tsk
socker
0.5 tsk
salt
75 g
smör
2.5 dl
filmjölk
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
5 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
2 tsk
socker
0.5 tsk
salt
75 g
smör
2.5 dl
filmjölk
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
3. Finfördela smöret i mjölet och vänd ner filmjölken. Arbeta samman till en deg.
4. Ta upp degen på en mjölad yta och platta ut till 3 runda kakor, ca 12 cm i diameter.
5. Lägg på plåt med bakplåtspapper och skåra korsvis i 4 delar med en vass kniv. Nagga med en gaffel.
6. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min till fin färg. Låt svalna något på galler.
7. Servera med smör, ost och marmelad eller färskost och sylt.
Tips! Ofta när du bakar behöver du ha rumstempererat smör, men när du gör scones ska smöret vara kallt. Arbeta smeten samman till en deg, men knåda eller överarbeta inte degen då det kan leda till hårda och kompakta scones istället för perfekt mjuka och luftiga scones.
Köpklart recept för totalt
166,30 kr
Köpklart recept för
166,30 kr