Rostbiff på baguette; French beef dip roll

En nattmacka med ursprung i USA: rostbiff, grevéost och silverlök. Dipp som pricken över i. Tips! Vegovariant? Använd annat protein och dipp på svampfond.

Rostbiff på baguette; French beef dip roll

90 min

15 Ingredienser

Ingredienser (6 port)

  • 800 g
    rostbiff
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 2 msk
    olivolja

DIPP

  • 30 g
    smör
  • 1 st
    gul lök
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 5 dl
    kalvfond
  • 2 tsk
    worcestersås
  • 2 tsk
    timjan

TILL SERVERING

  • 0.5 st
    silverlök
  • 120 g
    grevéost
  • 2 msk
    söt senap
  • 6 st
    minibaguetter (eller briocher)
  • 1 st
    hel inlagd saltgurka

Gör så här

1. Värm ugnen till 180 grader varmluft.

2. Torka av köttet och salta och peppra det på alla sidor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttet så att det får fin färg på alla sidor. Lägg köttet i en ugnsfast form. Tillaga i ugn tills köttet når en innertemperatur på 50 grader.

3. Under tiden, skär den gula löken i tunna skivor (eller hyvla på mandolin) och hacka vitlöken. Använd sedan samma stekpanna som du stekte köttet i och lägg i smör, lök och vitlök, stek på låg temperatur tills löken är mjuk. Tillsätt kalvfonden, worcestersås och timjan, sjud i 10 min och ställ åt sidan.

4. När köttet är klart, lägg det på en skärbräda för att vila.

5. Häll såsen direkt i ugnsformen. Koka ur det sista av stekskyn ur stekpannan med en skvätt vatten för att ta tillvara all smak. Häll sedan vätskan i ugnsformen och blanda med en slev. Sila av fonden i en kanna.

6. Skiva silverlöken tunt och lägg i en skål med kallt vatten.

7. Före servering: Häll lite sås (dipp) i en stekpanna så det täcker botten. Skär köttet i tunna skivor och lägg ner i stekpannan. Lägg skivor av ost ovanpå. Värm på låg värme under lock tills osten smälter.

8. Skär upp baguetterna och bred på senap, lägg på köttet tillsammans med ost och toppa med silverlök. Servera med saltgurka och dipp från kannan att doppa mackan i.

Vi föreslår dessa varor

Rostbiff Nöt i Bit Sverige ca: 1kg Garant

Rostbiff Nöt i Bit Sverige

GARANT, ca: 1kg

185,00 kr/kg

1 st

Lök Gul Klass 1 ca: 175g

Lök Gul Klass 1

ca: 175g, Sverige

12,95 kr/kg

1 st

Lök Vit Morado Klass 1 60g

Lök Vit Morado Klass 1

60g, Spanien

2 för 24 kr

13,95 kr

1 st

Kalvfond 180ml/4l Garant

Kalvfond

GARANT, 180ml/4l

32,50 kr

1 st

Worcestershire Sauce 150ml Lea&perrins

Worcestershire Sauce

LEA&PERRINS, 150ml

30,50 kr

1 st

Silverlök Klass 1 300g

Silverlök Klass 1

300g, Spanien

24,95 kr

1 st

Grevé Mild 28% ca: 700g Garant

Grevé Mild 28%

GARANT, ca: 700g

Denna vara är tillfälligt slut. 

Minibaguette Vete 55g Bonjour

Minibaguette Vete

BONJOUR, 55g

4 för 25 kr

Denna vara är tillfälligt slut. 

Saltgurka Hel 700/340g Felix

Saltgurka Hel

FELIX, 700/340g

32,95 kr

1 st

Varor du kan ha hemma

Fint Salt med Jod 600g Jozo

Fint Salt med Jod

JOZO, 600g

16,95 kr

Svartpeppar Grovmalen Burk 34g Santa Maria

Svartpeppar Grovmalen Burk

SANTA MARIA, 34g

15 kr/st

29,95 kr

Olivolja Classico Extra Virgin 750ml Garant

Olivolja Classico Extra Virgin

GARANT, 750ml

105,00 kr

Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör

Smör Normalsaltat 82%

SVENSKT SMÖR, 500g

72,95 kr

Timjan i Kruka Ekologisk ca180g Garant

Timjan i Kruka Ekologisk

GARANT, ca180g, Sverige

22,95 kr

Skånsk Senap 220g Slotts

Skånsk Senap

SLOTTS, 220g

18,95 kr