Rostad potatis och brysselkål med kimchi och färskost

En mångsidig sidorätt att servera till fisk, kött eller äta som vegetarisk huvudrätt.

45 min

Rostad potatis och brysselkål med kimchi och färskost

Ingredienser

  • 300 g
    fast potatis
  • 250 g
    brysselkål
  • 200 g
    kimchi på burk
  • 125 g
    ricotta
  • 0.25 st
    medelstor purjolök
  • 2 msk
    rapsolja
  • 2 nypa
    salt
  • 2 tsk
    svarta sesamfrön

Gör så här

1. Skala och koka potatisen på medelvärme i cirka 8 minuter. Är potatisarna stora, dela dem på två.

2. Skala bort det yttersta lagret från brysselkålen, lägg den sedan i kastrullen med potatis och koka ytterligare 10 minuter eller tills potatisen är tillagad helt igenom. Låt rinna av i ett durkslag.

3. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

4. Sila av kimchin och spara 1/2 dl av vätskan. Skär purjolöken i strimlor (ej den gröna blasten längst ut) och blanda med vätskan, ställ åt sidan.

5. Mixa den avrunna kimchin med ricottan och 1/2 matsked olja i en mixer eller med stavmixer tills den är len.

6. Lägg den avrunna potatisen och brysselkålen i en ugnsfast form, tillsätt 1,5 matskedar olja tillsammans med salt och vänd runt. Ringla över den mixade kimchiblandningen och rosta i ugnen i cirka 10–15 minuter tills den börjar få färg i kanterna.

7. Servera på tallrikar och strö över lite svarta sesamfrön.

4 portioner