En mångsidig sidorätt att servera till fisk, kött eller äta som vegetarisk huvudrätt.
45 min
1. Skala och koka potatisen på medelvärme i cirka 8 minuter. Är potatisarna stora, dela dem på två.
2. Skala bort det yttersta lagret från brysselkålen, lägg den sedan i kastrullen med potatis och koka ytterligare 10 minuter eller tills potatisen är tillagad helt igenom. Låt rinna av i ett durkslag.
3. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
4. Sila av kimchin och spara 1/2 dl av vätskan. Skär purjolöken i strimlor (ej den gröna blasten längst ut) och blanda med vätskan, ställ åt sidan.
5. Mixa den avrunna kimchin med ricottan och 1/2 matsked olja i en mixer eller med stavmixer tills den är len.
6. Lägg den avrunna potatisen och brysselkålen i en ugnsfast form, tillsätt 1,5 matskedar olja tillsammans med salt och vänd runt. Ringla över den mixade kimchiblandningen och rosta i ugnen i cirka 10–15 minuter tills den börjar få färg i kanterna.
7. Servera på tallrikar och strö över lite svarta sesamfrön.
4 portioner