Ratatouille är inte bara en populär barnfilm, utan även namnet på en fransk grönsaksrätt.
Voilà, här kommer grundreceptet! Basen i ratatouille är tomat, paprika, zucchini, aubergine, lök, vitlök och örter som får koka en bra stund tillsammans för att alla mustiga smaker ska komma fram.
Andra grönsaker du kan slänga ner är till exempel svamp, morötter, fänkål eller spenat. Perfekt att slänga ner lite grönsaker som du har liggandes hemma som kanske börjar se lite trötta ut.
Ratatouille kan serveras som en vegetarisk huvudrätt med ris och ett gott bröd, som tillbehör till kött, fisk eller kyckling, eller användas som bas till exempel till en vegetarisk lasagne. Gott och mångsidigt!
40 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
152,83 kr
1 st
tärnad rödlök
3 st
pressade vitlöksklyftor
2 tsk
rosmarin
1 tsk
timjan
4 msk
olivolja
400 g
tärnad aubergine
400 g
tärnad zucchini
1 msk
tomatpuré
1 st
strimlad röd paprika
1.5 dl
torrt vitt vin eller matlagningsvin
1 fp
krossade tomater (400 g)
1.5 tsk
salt
1 st
tärnad rödlök
3 st
pressade vitlöksklyftor
2 tsk
rosmarin
1 tsk
timjan
4 msk
olivolja
400 g
tärnad aubergine
400 g
tärnad zucchini
1 msk
tomatpuré
1 st
strimlad röd paprika
1.5 dl
torrt vitt vin eller matlagningsvin
1 fp
krossade tomater (400 g)
1.5 tsk
salt
Tips! Du kan även laga ratatouille med frysta grönsaker, i så fall gör du så här: Tina de frysta grönsakerna, krama ur extra vätska, fräs lite olivolja för att få fram smakerna, och koka sedan allting långsamt.
Köpklart recept för totalt
152,83 kr
Köpklart recept för
152,83 kr