Raita är en kall indisk sås baserad på yoghurt, örter och gurka som fungerar utmärkt som en kylande komplement till starka rätter. Raita kan ätas med indiska rätter så som biryani, tandoori eller olika curryrätter, men kan också avnjutas till grillat kött eller grönsaker, som dipp till naanbröd eller grönsaker, eller som en dressing på salladen.
60 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
85,14 kr
4 dl
matyoghurt
0.5 tsk
svartpeppar
0.5 tsk
salt
1 tsk
mald spiskummin
2 msk
färsk mynta, hackad
2 msk
rödlök, finhackad
0.5 st
gurka, urkärnad och hackad
1 st
tomat, urkärnad och hackad
Allergiinformation
laktos
4 dl
matyoghurt
0.5 tsk
svartpeppar
0.5 tsk
salt
1 tsk
mald spiskummin
2 msk
färsk mynta, hackad
2 msk
rödlök, finhackad
0.5 st
gurka, urkärnad och hackad
1 st
tomat, urkärnad och hackad
Allergiinformation
laktos
1. Vispa yoghurten
2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
3. Smaka av med salt. Tillsätt ev en nypa socker om gurkan smakar för lite.
Köpklart recept för totalt
85,14 kr
Köpklart recept för
85,14 kr