Raita – grundrecept

Raita är en kall indisk sås baserad på yoghurt, örter och gurka som fungerar utmärkt som en kylande komplement till starka rätter. Raita kan ätas med indiska rätter så som biryani, tandoori eller olika curryrätter, men kan också avnjutas till grillat kött eller grönsaker, som dipp till naanbröd eller grönsaker, eller som en dressing på salladen. 

60 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

85,14 kr

Raita – grundrecept
  • 4 dl

    matyoghurt

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 tsk

    mald spiskummin

  • 2 msk

    färsk mynta, hackad

  • 2 msk

    rödlök, finhackad

  • 0.5 st

    gurka, urkärnad och hackad

  • 1 st

    tomat, urkärnad och hackad

Allergiinformation

laktos

Ingredienser

  • 4 dl

    matyoghurt

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 tsk

    mald spiskummin

  • 2 msk

    färsk mynta, hackad

  • 2 msk

    rödlök, finhackad

  • 0.5 st

    gurka, urkärnad och hackad

  • 1 st

    tomat, urkärnad och hackad

Allergiinformation

laktos

Gör så här

1. Vispa yoghurten

2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.

3. Smaka av med salt. Tillsätt ev en nypa socker om gurkan smakar för lite.

 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

85,14 kr

Köpklart recept för

85,14 kr