Quesadillas är lika gott som det är enkelt att laga. I det här receptet använder vi oss av sötpotatis, riven cheddar och en knippe koriander för att förhöja smak. En given hit!
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
212,88 kr
4 st
vetetortilla
1 st
gul lök
2 st
sötpotatisar
1 msk
olivolja
1 dl
riven cheddar‚ eller prästost
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TOMATSALSA
4 st
tomater
1 st
gurka, skalad
1 knippe
koriander
1 st
lime
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten och laktos
4 st
vetetortilla
1 st
gul lök
2 st
sötpotatisar
1 msk
olivolja
1 dl
riven cheddar‚ eller prästost
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TOMATSALSA
4 st
tomater
1 st
gurka, skalad
1 knippe
koriander
1 st
lime
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten och laktos
1. Sätt ugnen på 200°. Skala och dela lök och sötpotatis i grova bitar.
2. Vänd dem i olja i en ugnsform, salta och peppra. Rosta i ugnen tills potatisen har mjuknat och fått fin gyllenbrun färg, 10–15 min.
3. Mosa potatisen grovt, blanda med riven ost. Fyll tortillan, vik ihop till halvmånar och stek i olivolja
4. SALSA: Tärna tomat, skala och tärna gurkan. Blanda med klippt koriander, pressad lime, olja, salt och peppar.
5. Stek tortillan gyllenbrun i het panna med lite olja. Servera med salsa.
Köpklart recept för totalt
212,88 kr
Köpklart recept för
212,88 kr