Pumpkin Mac and Cheese

Recept från Garant. Comfort food när det är som bäst - en ostig och krämig Pumpkin Mac and Cheese. Rätten slängs snabbt och enkelt ihop med hjälp av vår pumpakräm. Tillsätt lite ost och pasta, gratinera med ännu mer ost och du har en lika perfekt höstig vardagsmiddag som matlåda. 

20 min

Pumpkin Mac and Cheese

Ingredienser

  • 1 burk
    crema di zucca (pumpakräm)
  • 2 dl
    mellanmjölk
  • 1.5 dl
    riven mozzarella till pastasåsen
  • 1 fp
    färsk pasta
  • 0.5 dl
    mozzarella till topping (ca 0,5 dl)
  • 0.5 dl
    finriven parmesanost
  • 0.25 dl
    ekologiskt ströbröd
  • 1 tsk
    vitlökspulver
  • 1 tsk
    salt
  • 1 knippe
    gräslök

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °C. 

2. Koka upp rikligt med saltat pastavatten i en stor kastrull. 

3. I en annan panna, på medelvärme, värmer du upp pumpakrämen tillsammans med mjölk och mozzarella. Sänk värmen något medan du fortsätter med följande steg. 

4. Blanda ihop resterande mozzarella tillsammans med ströbröd, parmesan, vitlökspulver och en nypa salt. Ställ åt sidan. 

5. Nu kommer det gå undan! Häll i pastan i det kokande pastavattnet och koka i 1,5 minut. För sedan över pastan till pannan med pumpakrämen och blanda ihop. För över pastan till en ugnssäker form, toppa med ost- och ströbrödsblandningen och baka i ca 5 minuter eller tills osten är gyllenbrun. 

6. Toppa med lite hackad gräslök. 

7. Njut! Och får du något över så har du en perfekt matlåda. 

4 portioner