Pinsa med räkor och smetana

Den perfekta bjudmaten som kan varieras på mängder av olika sätt. Pinsa är ett mellanting av pizza och focaccia. Pinsan är oval i formen och innehåller både ris-, vete- och kikärtsmjöl – vilket ger degen en fylligare smak.

15 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

403,49 kr

Pinsa med räkor och smetana
  • 300 g

    räkor i lake

  • 3 dl

    smetana

  • 200 g

    Västerbottensost

  • 0.5 kruka

    dill

  • 0.5 st

    citron

  • 0.5 st

    rödlök

  • 1 burk

    stenbitsrom eller tångkaviar

  • 1 paket

    pinsa

Ingredienser

  • 300 g

    räkor i lake

  • 3 dl

    smetana

  • 200 g

    Västerbottensost

  • 0.5 kruka

    dill

  • 0.5 st

    citron

  • 0.5 st

    rödlök

  • 1 burk

    stenbitsrom eller tångkaviar

  • 1 paket

    pinsa

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader

2. Baka ut pinsadegen

3. Stryk ut smetana i ett tunt lager över pinsan.

4. Strö över ett tunt lager riven västerbottensost.

5. Sätt in i ugnen och grädda 5–7 minuter eller till osten har smält.

6. Häll av laken från räkorna, och lägg ut dem på hushållspapper.

7. Ta ut pinsan ur ugnen.

8. Fördela önskat antal räkor.

9. Toppa med lite extra smetana (se bild), hackad rödlök, dill, citron samt tångkaviar eller röd stenbitsrom.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

403,49 kr

Köpklart recept för

403,49 kr