Picklad rödkål med stjärnanis & fikon

Ge rödkålen nya smaker med söta fikon, färsk ingefära och kryddig stjärnanis! Kanske blir det julbordets nya röda favorit?

40 min

Picklad rödkål med stjärnanis & fikon

Ingredienser

  • 1 kg
    tunnstrimlad rödkål
  • 2 st
    tunnklyftade rödlökar
  • 5 cm
    skivad ingefära
  • 4 st
    stjärnanis
  • 6 st
    torkade halverade fikon
  • 2 dl
    ättika
  • 2 dl
    socker
  • 4 dl
    vatten
  • 1 dl
    soja

TOPPING

  • 200 g
    repad och plockad svartkål
  • 1 msk
    matolja till fritering
  • 1 nypa
    salt

Gör så här

1. Blanda rödkål i en bunke med lök, ingefära, stjärnanis och torkade fikon.

2. Koka upp ättika, socker, vatten och soja i en kastrull.

3. Häll på kålblandningen, rör om och sätt på plastfilm, låt svalna.

4. Förvara i glasburk eller lägg upp på ett fat och toppa med friterad svartkål.

4 portioner