Pannkakor – grundrecept

Tunna pannkakor gör du på ett enkelt grundrecept med mjöl, mjölk, ägg och lite salt. Stek pannkakorna gyllene och servera med valfria tillbehör.

Pannkakor fungerar utmärkt och är så gott till en massa olika tillfällen, och med en massa olika toppings.

  • Söta pannkakor till frukost/lunch/brunch – servera med valfri söt eller syrlig sylt, sirap, eller kanske en klick nyvispad grädde. 
  • Matiga pannkakor till frukost/lunch/brunch – servera med ost och skinka, svamp, eller bacon och ägg.
  • Pannkakor till matsäck/picknick – låt pannkakorna svalna efter gräddningen, fyll med till exempel lite grädde och sylt (om du tål lite kladd), rulla ihop och lägg i en matlåda.
  • Pannkakor till förrätt – servera med rökt lax och crème fraiche för lyxigare pannkakor.

30 min

5 ingredienser


Köpklart recept för totalt

54,40 kr

Pannkakor – grundrecept
  • 4 dl

    vetemjöl

  • 0.5 tsk

    salt

  • 8 dl

    mjölk

  • 2 st

    ägg

  • 1 tsk

    smör eller margarin till stekning

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 4 dl

    vetemjöl

  • 0.5 tsk

    salt

  • 8 dl

    mjölk

  • 2 st

    ägg

  • 1 tsk

    smör eller margarin till stekning

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Blanda mjöl och salt i en stor skål.

2. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.

3. Vispa i resten av mjölken.

4. Vispa sist i äggen. Låt smeten svälla en stund.

5. Bryn lite matfett i en varm pannkakslagg eller stekpanna.

6. Häll ett tunt lager smet i pannan. Vänd pannkakan när ytan blivit matt och stelnat.

Tips! Rör om pannkakssmeten i skålen då och då under gräddningen så att mjölet inte sjunker till botten. Smöra stekpannan lite mellan varje pannkaka för gyllene och krispiga pannkakor. Låt smöret bli lätt brynt innan du häller i smeten.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

54,40 kr

Köpklart recept för

54,40 kr