Tunna pannkakor gör du på ett enkelt grundrecept med mjöl, mjölk, ägg och lite salt. Stek pannkakorna gyllene och servera med valfria tillbehör.
Pannkakor fungerar utmärkt och är så gott till en massa olika tillfällen, och med en massa olika toppings.
30 min
5 ingredienser
Köpklart recept för totalt
54,40 kr
4 dl
vetemjöl
0.5 tsk
salt
8 dl
mjölk
2 st
ägg
1 tsk
smör eller margarin till stekning
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
4 dl
vetemjöl
0.5 tsk
salt
8 dl
mjölk
2 st
ägg
1 tsk
smör eller margarin till stekning
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Blanda mjöl och salt i en stor skål.
2. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
3. Vispa i resten av mjölken.
4. Vispa sist i äggen. Låt smeten svälla en stund.
5. Bryn lite matfett i en varm pannkakslagg eller stekpanna.
6. Häll ett tunt lager smet i pannan. Vänd pannkakan när ytan blivit matt och stelnat.
Tips! Rör om pannkakssmeten i skålen då och då under gräddningen så att mjölet inte sjunker till botten. Smöra stekpannan lite mellan varje pannkaka för gyllene och krispiga pannkakor. Låt smöret bli lätt brynt innan du häller i smeten.
Köpklart recept för totalt
54,40 kr
Köpklart recept för
54,40 kr