En härlig vegetarisk ostpaj som toppas med fetaost, goda primörer och hackade hasselnötter.
50 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
269,60 kr
PAJSKAL
4 dl
vetemjöl
225 g
smör, kylskåpskallt
1 st
stort ägg, kylskåpskallt
3 msk
iskallt vatten
FYLLNING
2 burk
ricotta
4 st
ägg
3 dl
vispgrädde
300 g
riven gratäng- eller pizzaost
1 tsk
salt
TILL SERVERING
3 stjälkar
gröna sparrisar
5 st
rädisor
2 dl
blandade små salladsblad
50 g
fetaost
1 msk
olivolja
flingsalt
svartpeppar
3 msk
hasselnötskärnor
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
PAJSKAL
4 dl
vetemjöl
225 g
smör, kylskåpskallt
1 st
stort ägg, kylskåpskallt
3 msk
iskallt vatten
FYLLNING
2 burk
ricotta
4 st
ägg
3 dl
vispgrädde
300 g
riven gratäng- eller pizzaost
1 tsk
salt
TILL SERVERING
3 stjälkar
gröna sparrisar
5 st
rädisor
2 dl
blandade små salladsblad
50 g
fetaost
1 msk
olivolja
flingsalt
svartpeppar
3 msk
hasselnötskärnor
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
1. Mät upp mjöl och tärnat smör i en matberedare monterad med kniv. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten och kör till en smidig deg. Tryck ut i en långpanna 27x33 cm. Nagga degen med en gaffel. Ställ i frysen i ca 10 minuter.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. FYLLNING: Rör ihop ricotta och ägg i en bunke. Rör i grädden. Blanda i riven ost. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter.
5. Bryt bort den hårda, nedersta delen av sparrisen (3–4 cm) och kasta. Hyvla sparrisen med potatisskalare. Ansa och skiva rädisorna tunt. Blanda sallatsblad, sparris och rädisor i en bunke.
6. Skär pajen i bitar. Toppa med sallad och fetaost delad i små bitar. Ringla över olivoljan. Salta, peppra och strö över nötterna.
Köpklart recept för totalt
269,60 kr
Köpklart recept för
269,60 kr