Det här ser svårare ut än vad det är. Det är buslätt och utsökt. Vill du öka svårighetsgraden (varför vill du det?) kan du alltid bränna av den med socker, men det behövs faktiskt inte. Orange posset är en perfekt dessert, på alla språk!
20 min
1. Börja med att tvätta apelsinerna ordentligt. Dela dem i halvor och riv sedan skalet från två apelsiner ner i en bunke.
2. Pressa apelsinerna så du får 75 ml apelsinjuice. Spara skalen, torka av om det behövs, och ställ dem på en bricka eller en stor tallrik.
3. Värm grädde, vaniljpulver och socker i en kastrull. Rör så sockret löser sig helt.
4. Höj värmen så gräddblandingen kokar upp och låt den koka i ca 3 min.
5. Rör ner juice och riven apelsin och blanda. Ta kastrullen från plattan.
6. Häll sedan upp i apelsinskalen eller serveringsglas. Låt stå i kylen, minst sex timmar, men helst över natten. Servera rumstempererade, om du vill med lite extra apelsinskal eller apelsinskivor.
Tips! En engelsk favorit som älskas av både stora och små. Perfekt till julkalaset!
6 portioner