One pot kycklinggryta

Så enkel, snabb och god att det nästan känns som fusk! Allt i en gryta, middag på en halvtimme och alla är nöjda och glada. Plus perfekt mängd disk!

25 min

One pot kycklinggryta

Ingredienser

  • 2 msk
    extrasaltat smör
  • 4 st
    kycklinglår
  • 1 st
    lök
  • 2 st
    salladslök
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 msk
    paprikapulver
  • 3 msk
    röd pesto
  • 2 dl
    grädde
  • 0.5 fp
    passerade tomater
  • 2 msk
    kycklingfond
  • 250 g
    rigatoni majspasta
  • 5 dl
    vatten
  • 1 näve
    babyspenat
  • 1 dl
    riven parmesan
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Stek kycklingen i smör i en stor gryta.

2. Finhacka lök, salladslök och vitlök.

3. När kycklingen är genomstekt adderar du löken och steker allt i ytterligare några minuter.

3. Koka upp vatten till pastan.

4. Häll i vattnet och pastan i kycklinggrytan, tillsammans med paprikapulver, röd pesto, grädde, passerade tomater och kycklingfond. Låt koka i ca 14 minuter medan du rör om då och då, så inte pastan fastnar i botten.

5. När pastan är klar blandar du ner babyspenat och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Servera och njut!

4 portioner