Nöt & Grönt hamburgare med ärtamole och klyftpotatis

Recept från Garant. Laga en god hamburgare med Nöt & Grönt burgare som är fylld med lika delar kött som grönsaker (morötter och blomkål). Burgaren toppas med en färgstark ärtamole och grönsaker och serveras självklart med klyftpotatis. En riktigt god burgare, men med extra mycket grönsaker helt enkelt!

30 min

Nöt & Grönt hamburgare med ärtamole och klyftpotatis

Ingredienser

  • 4 st
    Nöt & Grönt hamburgare
  • 1 fp
    hamburgerbröd
  • 1 st
    tomat
  • 1 st
    rödlök
  • 1 st
    gemsallad
  • 900 g
    potatis
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

ÄRTAMOLE

  • 250 g
    frysta gröna ärter
  • 2 msk
    limejuice koncentrat
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 msk
    fryst koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skär potatisen i klyftor, sprid ut på en ugnsplåt och blanda med olja, salt och peppar.

  3. Rosta i ca 25 minuter eller tills potatisen har mjuknat och fått en gyllenbrun färg.

  4. Tina ärtor och koriander.

  5. Ta fram en stavmixer och mixa ihop ärter och koriander tillsammans med vitlök, limejuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

  6. Värm upp olja i en stekpanna och stek burgarna i några minuter på varje sida tills de fått en fin färg. Krydda med salt och peppar.

  7. Värm brödet en aning och montera burgaren med gemsallad, ärtamole, skivad tomat och rödlök. Servera med klyftpotatis!

4 portioner