Recept från Garant. Laga en god hamburgare med Nöt & Grönt burgare som är fylld med lika delar kött som grönsaker (morötter och blomkål). Burgaren toppas med en färgstark ärtamole och grönsaker och serveras självklart med klyftpotatis. En riktigt god burgare, men med extra mycket grönsaker helt enkelt!
30 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
224,47 kr
4 st
Nöt & Grönt hamburgare
1 fp
hamburgerbröd
1 st
tomat
1 st
rödlök
1 st
gemsallad
900 g
potatis
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
ÄRTAMOLE
250 g
frysta gröna ärter
2 msk
limejuice koncentrat
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
1 msk
fryst koriander
Allergiinformation
gluten och soja
4 st
Nöt & Grönt hamburgare
1 fp
hamburgerbröd
1 st
tomat
1 st
rödlök
1 st
gemsallad
900 g
potatis
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
ÄRTAMOLE
250 g
frysta gröna ärter
2 msk
limejuice koncentrat
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
1 msk
fryst koriander
Allergiinformation
gluten och soja
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär potatisen i klyftor, sprid ut på en ugnsplåt och blanda med olja, salt och peppar.
Rosta i ca 25 minuter eller tills potatisen har mjuknat och fått en gyllenbrun färg.
Tina ärtor och koriander.
Ta fram en stavmixer och mixa ihop ärter och koriander tillsammans med vitlök, limejuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
Värm upp olja i en stekpanna och stek burgarna i några minuter på varje sida tills de fått en fin färg. Krydda med salt och peppar.
Värm brödet en aning och montera burgaren med gemsallad, ärtamole, skivad tomat och rödlök. Servera med klyftpotatis!
Köpklart recept för totalt
224,47 kr
Köpklart recept för
224,47 kr