Nöt & Grönt biffar med couscous, tomatsallad och tzatziki

Recept från Garant. Nöt & Grönt biffar med tzatsiki, tomatsallad och couscous. Kan det bli godare än så? En perfekt vardagsmiddag med extra mycket grönsaker tack vare Nöt & Grönt hamburgare som är gjord på lika delar kött som grönt. Supergott och perfekt för hela familjen!

30 min

Nöt & Grönt biffar med couscous, tomatsallad och tzatziki

Ingredienser

  • 4 st
    Nöt & Grönt hamburgare
  • 1 st
    gul lök, hackad
  • 1 kruka
    persilja, hackad (0.5 kruka till biffarna + 0.5 kruka til tomatsalladen)
  • 1 msk
    rapsolja till stekning

COUSCOUS

  • 4 dl
    couscous
  • 4 dl
    vatten

TZATZIKI

  • 5 dl
    turkisk yoghurt
  • 1 st
    gurka, riven
  • 1 st
    vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

TOMATSALLAD

  • 65 g
    machésallad
  • 250 g
    cocktailtomat
  • 0.5 st
    rödlök
  • 75 g
    fetaost
  • 1 msk
    balsamvinäger (efter smak)

Gör så här

1. Riv gurka och lägg ner i en sil. Tryck ut vätskan ordentligt.
2. Rör ihop gurkan med turkisk yoghurt, riven vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
3. Gör tomatsalladen genom att hacka tomater, rödlök, persilja, fetaost och blanda med machesallad, balsamvinäger och olivolja. 

4. Koka couscousen enligt angivelsen på förpackningen. 

5. Blanda ihop burgarna med hackad gul lök, persilja, salt och peppar i en bunke. Forma till 8-10 mindre biffar.

6. Stek i några minuter på varje sida tills biffarna fått fin färg.

7. Servera biffarna med couscous, sallad och tzatsiki. 
Tips! Servera gärna med grönsaksstavar. Supergott att doppa i tzatsiki som passar hela familjen!

4 portioner