Låt den mustiga italienska bondsoppan minestrone puttra på spisen ikväll. Du gör den på mindre än en halvtimme och serverar den gärna med ett gott bröd och smaksätter med olivolja och riven ost.
Här är vårt grundrecept på minestrone, men använd vilka grönsaker du vill och tycker om. Släng i säsongens skörd så kan du variera din minestronesoppa året runt.
30 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
248,05 kr
0.5 dl
olivolja (till stekning)
1 st
gul lök, hackad
1 st
morot, tärnad
0.5 st
fänkål, tärnad
2 st
blekselleristjälkar, strimlade
3 msk
tomatpuré
10 dl
grönsaksbuljong, utspädd
1 fp
canellinibönor, avrunna
1 dl
risoni
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 dl
parmesanost, riven
1 dl
persilja, hackad
Allergiinformation
gluten
0.5 dl
olivolja (till stekning)
1 st
gul lök, hackad
1 st
morot, tärnad
0.5 st
fänkål, tärnad
2 st
blekselleristjälkar, strimlade
3 msk
tomatpuré
10 dl
grönsaksbuljong, utspädd
1 fp
canellinibönor, avrunna
1 dl
risoni
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 dl
parmesanost, riven
1 dl
persilja, hackad
Allergiinformation
gluten
1. Fräs grönsakerna ett par minuter i olivolja.
2. Tillsätt tomatpuré och låt bryna med kort.
3. Häll på buljongen och risoni/pasta.
4. Låt sjuda i 10 minuter.
5. Vänd ner bönor och sjud ytterligare några minuter.
6. Häll upp i skålar och riv över lite parmesanost och toppa med hackad persilja.
Tips! Du kan använda vilken pasta du vill i din minestronesoppa, men ett tips är att använda en liten pastasort som snabbt absorberar smakerna från soppan.
Köpklart recept för totalt
248,05 kr
Köpklart recept för
248,05 kr