Grillad sparris med charkuterier

Bli vän med grillen i vår! Världsmästarkocken Mathias Dahlgren hjälper gärna till på vägen, med ett recept som är precis lagom enkelt och otroligt gott.

20 min

Grillad sparris med charkuterier

Ingredienser

  • 2 knippen
    grön sparris
  • 1 dl
    olivolja
  • 1 pk
    jamon serrano (ca. 8 skivor)
  • 1 paket
    stark salami (ca. 8 skivor)
  • 1 paket
    bresaola (ca. 8 skivor)
  • 1 påse
    ruccola (ca. 60 g)
  • 1 st
    baguette

VINÄGRETT

  • 2 msk
    olivolja
  • 1 msk
    balsamvinäger
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Tänd grillen eller hetta upp en grillpanna.

2. Skölj sparrisen och skär av den kärvaste rotdelen. Lägg sparrisarna på en plåt och massera med lite olivolja. Krydda med salt och peppar. Grilla dem i grillpanna eller på grillen, tills de fått fin grillyta och har lite tuggmotstånd (testa genom att sticka dem med en knivspets).

3. Arrangera sparris och charkuterier på tallrikar. Bjud gärna baguette och en fräsch grönsallad med vinägrett till.

4 portioner