Lax-souvlaki med myntayoghurt

Lax är perfekt att grilla och trivs mycket bra på spett, varva den med zucchini och citron och rör ihop en ljuvlig sås på mynta och yoghurt. Vips, så har du grillat fisk till middag! Och alla vid bordet blir mycket imponerade av dina skills. (En perfekt måltid, med andra ord.) 

30 min

Lax-souvlaki med myntayoghurt

Ingredienser

SOUVLAKI

  • 800 g
    lax
  • 1 st
    grön zucchini
  • 1 st
    citron
  • 2 msk
    chiliflakes
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt

YOGHURTSÅS

  • 2.5 dl
    matlagningsyoghurt
  • 1 msk
    hackad oregano
  • 1 msk
    hackad mynta
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 8 st
    mindre grillspett

Gör så här

1. Börja med att göra spetten. Skär laxen i mindre bitar, skiva zucchini och citron ganska tunt. Varva sen lax, zucchini och citron på spett. Strö över lite chiliflakes, salt och olivolja.

2. Blanda yoghurten med hackad mynta och oregano, salt och peppar. Ställ i kylen tills servering.

3. Grilla spetten i ca 6 min, vänd dem så de får en jämn grillning.

4. Servera med såsen och kokt eller rostad färskpotatis

Tips! Om du använder träspett så är det bra att låta dem ligga i blöt ca 30 min innan du gör souvlakin. Då bryts de inte lika lätt.

4 portioner