Kyckling stroganoff med paprika

En härlig variant på den klassiska vardagsrätten korv stroganoff - fast med kyckling! Tillsammans med kycklingbuljong, crème fraiche och paprikapulver blir den här rätten både krämig och smakrik!

20 min

Kyckling stroganoff med paprika

Ingredienser

  • 300 g
    kycklingfilé
  • 1 st
    skivad gul lök
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 st
    stimlade gula paprikor
  • 0.5 dl
    tomatpuré
  • 2 tsk
    paprikapulver, gärna rökigt
  • 1 tärning
    hönsbuljongtärning
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 2 dl
    vatten
  • 0.5 tsk
    salt
  • 0.5 tsk
    strösocker
  • 0.5 tsk
    malen svartpeppar

Gör så här

1. Strimla kycklingen och fräs i olja ett par minuter, tillsätt löken och låt steka med ett par minuter.

2. Tillsätt paprika, tomatpuré, paprikapulver, buljongtärning, crème fraiche, vatten, salt och socker. Koka upp under omrörning och låt koka ca 10 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar.

3. Servera med exempelvis ris, bulgur eller matvete!

Tips! Vill du ta ut lite i svängarna kan du prova att använda rökt paprikapulver för extra rökig smak.

4 portioner