Variera med kyckling på grillspetten! I det här receptet låter vi kycklingens smak träda fram med enkel kryddning av vitlök, lime och koriander. Servera med en god tomatsalsa av cocktailtomater och persilja!
40 min
17 Ingredienser
TOMATSALSA
TILL SERVERING
1. Dela de stora lårfiléerna, de små behöver inte delas. Salta.
2. Blanda kyckling med oljan, limeskal, vitlök och koriander. Marinera i rumstemperatur ca 15 minuter.
3. Trä upp 2 bitar av de stora filéerna eller 2 små lårfiléer på tre grillspett, blir då stadigare att grilla. Grilla spetten ca 10 minuter på varje sida, eller tills kycklingen är helt genomstekt. Pensla med lite extra olivolja och vänd då och då under tiden.
4. TOMATSALSA: Dela tomaterna. Blanda dem med persiljan. Ringla över oljan. Salta och peppra.
5. Skär kycklingen i bitar mellan spetten med en vass kniv, så att det blir två bitar kyckling på varje spett, se bild. Garnera med smulat flingsalt, chiliflingor och korianderblad. Servera med tomatsalsan, limeklyftor och rödlök.
Kycklingfilé Sverige
KRONFÅGEL, ca: 925g
159,00 kr/kg
1 st
Lime Klass 1
75g, Brasilien
3 för 15 kr
5,95 kr
1 st
Lök Vit Morado Klass 1
60g, Spanien
2 för 24 kr
13,95 kr
1 st
Koriander Klass 1
25g, Tyskland
14,95 kr
1 st
Tomater Cocktail Klass 1
250g, Spanien
21,95 kr
1 st
Persilja Krus Kruka Ekologisk
GARANT, ca150g, Sverige
19,95 kr
1 st
Chiliflingor Påse
ELDORADO, 50g
2 för 30 kr
17,95 kr
1 st
Lök Röd Klass 1
ca: 160g, Sverige
19,95 kr/kg
1 st
Fint Salt med Jod
JOZO, 600g
16,95 kr
Olivolja Classico Extra Virgin
GARANT, 750ml
109,00 kr
Matolja
ELDORADO, 1l
35,95 kr/st
35,95 kr
Svartpeppar Grovmalen Påse
ELDORADO, 65g
2 för 30 kr
17,95 kr
Flingsalt
GARANT, 170g
23,95 kr