Kycklingköttbullar – grundrecept

Variera köttbullarna nästa gång med kycklingfärs och gör dessa goda kycklingköttbullar! Kycklingköttbullar är lite mildare i smaken och lättare i konsistenstensen än vanliga köttbullar, men tillagas på samma sätt och kan serveras på samma sätt – till exempel med pasta och tomatsås, med potatis, lingonsylt och gräddsås eller med ris och en klibbig asiatisk sås. De färska kryddorna timjan och persilja tillför en aromatisk smak och fin färg på kycklingköttbullarna.

Här är ett smarrigt grundrecept på kycklingköttbullar, men du kan tillsätta andra ingredienser till smeten så som soltorkade tomater och oliver för kycklingköttbullar med medelhavssmak.

30 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

161,75 kr

Kycklingköttbullar – grundrecept
  • 600 g

    kycklingfärs

  • 1 dl

    ströbröd

  • 1 st

    ägg

  • 1 msk

    Dijonsenap

  • 1 knippe

    timjan

  • 1 knippe

    persilja

  • 1 tsk

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 2 msk

    matolja

Allergiinformation

gluten och ägg

Ingredienser

  • 600 g

    kycklingfärs

  • 1 dl

    ströbröd

  • 1 st

    ägg

  • 1 msk

    Dijonsenap

  • 1 knippe

    timjan

  • 1 knippe

    persilja

  • 1 tsk

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 2 msk

    matolja

Allergiinformation

gluten och ägg

Gör så här

1. Blanda ströbrödet med 1 dl vatten och låt svälla.

2. Blanda färsen med salt och peppar.

3. Rör därefter ner ströbrödet, ägg, senap och örter. Blanda till en fast smet och forma till köttbullar.

4. Stek kycklingköttbullarna gyllenbruna i matolja på medelhög värme.

Tips! Orkar du inte rulla alla kycklingköttbullar? Ta en större mängd smet och forma dem till biffar, tänk bara på att de kan behöva längre tid för att bli helt genomstekta.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

161,75 kr

Köpklart recept för

161,75 kr