Variera köttbullarna nästa gång med kycklingfärs och gör dessa goda kycklingköttbullar! Kycklingköttbullar är lite mildare i smaken och lättare i konsistenstensen än vanliga köttbullar, men tillagas på samma sätt och kan serveras på samma sätt – till exempel med pasta och tomatsås, med potatis, lingonsylt och gräddsås eller med ris och en klibbig asiatisk sås. De färska kryddorna timjan och persilja tillför en aromatisk smak och fin färg på kycklingköttbullarna.
Här är ett smarrigt grundrecept på kycklingköttbullar, men du kan tillsätta andra ingredienser till smeten så som soltorkade tomater och oliver för kycklingköttbullar med medelhavssmak.
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
161,75 kr
600 g
kycklingfärs
1 dl
ströbröd
1 st
ägg
1 msk
Dijonsenap
1 knippe
timjan
1 knippe
persilja
1 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar
2 msk
matolja
Allergiinformation
gluten och ägg
600 g
kycklingfärs
1 dl
ströbröd
1 st
ägg
1 msk
Dijonsenap
1 knippe
timjan
1 knippe
persilja
1 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar
2 msk
matolja
Allergiinformation
gluten och ägg
1. Blanda ströbrödet med 1 dl vatten och låt svälla.
2. Blanda färsen med salt och peppar.
3. Rör därefter ner ströbrödet, ägg, senap och örter. Blanda till en fast smet och forma till köttbullar.
4. Stek kycklingköttbullarna gyllenbruna i matolja på medelhög värme.
Tips! Orkar du inte rulla alla kycklingköttbullar? Ta en större mängd smet och forma dem till biffar, tänk bara på att de kan behöva längre tid för att bli helt genomstekta.
Köpklart recept för totalt
161,75 kr
Köpklart recept för
161,75 kr