Kyckling Katsu med kålsallad och ris

Snart är det dags för julmat, men innan dess blir det minsann krispig kyckling med japanska smaker! Brukar gillas starkt av både vuxna och barn.

20 min

Kyckling Katsu med kålsallad och ris

Ingredienser

  • 2 st
    stora kycklingbröstfiléer
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 2 st
    ägg, vispade
  • 2 dl
    vetemjöl
  • 2.5 dl
    panko
  • Olja till fritering

Rödkålssallad

  • 200 g
    tunnstrimlad rödkål
  • 1 msk
    äppelcidervinäger
  • 0.5 msk
    sesamolja
  • 1 nypa
    salt
  • 2 st
    strimlade salladslökar
  • 1 msk
    rostade sesamfrön

Tillbehör

  • 1 st
    Sriracha Mayo
  • 4 port
    jasminris

Gör så här

1. Dela filén längsgående och banka ut skivorna lite tunnare.

2. Salta och peppra på båda sidorna och dubbelpanera först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.

3. Hetta upp en panna med rikligt med matolja. Fritera kycklingen frasig ca 2-3 min på varje sida.

4. Blanda ihop rödkål, äppelcidervinäger, sesamolja och smaka av med salt. Låt stå ca 10 min. Toppa kålsalladen med salladslök och sesamfrön.

5. Skiva kycklingen och servera den med sallad, Sriracha Mayo och kokt jasminris! 

4 portioner