En enkel och god middag för en vanlig dag i veckan. Majskycklingen blir extra saftig och youghurtsåsen passar perfekt till hettan från chilin.
60 min
20 Ingredienser
MARINAD
ROTFRUKTER
LIMEYOGHURT
1. Sätt ugnen på 225°. Blanda marinaden och pensla på kycklingen, låt stå ca 10 min.
2. Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och vänd i olivolja, krydda med salt, peppar och timjan. Rosta i ugn 25–30 min. Sänk ugnsvärmen till 150°.
3. Riv blomkålen på rivjärnets grova sida, strimla koriandern, finhacka chilin, riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda blomkål och kryddor med yoghurten.
4. Bryn kycklingen i het stekpanna och stek den klar i ugn, ca 10 min.
5. Servera med ett gott bröd och en grönsallad.
Majskyckling Bröstfilé Sverige
GARANT, ca: 750g
149 kr/kg
169,00 kr/kg
1 st
Morot Klass 1
ca: 150g, Sverige
15,95 kr/kg
1 st
Palsternacka Klass 1
GARANT, 500g, Sverige
14,95 kr/st
14,95 kr
1 st
Jordärtskockor Eko Klass 1
GARANT EKO, 250g, Sverige
21,95 kr
2 st
Lök Gul Klass 1
ca: 175g, Sverige
12,95 kr/kg
1 st
Timjan
15g, Spanien
14,95 kr
8 st
Blomkål Fryst
GARANT, 500g
20,95 kr
1 st
Turkisk Yoghurt Naturell 10%
GARANT, 5dl
21,95 kr
1 st
Lime Klass 1
75g, Brasilien
3 för 15 kr
5,95 kr
1 st
Koriander Klass 1
25g, Tyskland
14,95 kr
2 st
Spiskummin Burk
SANTA MARIA, 33g
20 kr/st
27,95 kr
Paprika Smoked Burk
SANTA MARIA, 37g
20 kr/st
26,95 kr
Olivolja Classico Extra Virgin
GARANT, 750ml
109,00 kr
Fint Salt med Jod
JOZO, 600g
16,95 kr
Svartpeppar Malen Burk
SANTA MARIA, 31g
20 kr/st
29,95 kr