Recept från i säsong: december 2013
90 min
16 Ingredienser
SOJASMÖRSKY
PAK CHOY
POTATISFLARN
1. OXFILÉ: Hetta upp en panna med smör och bryn oxfilén ordentligt. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn på 125° och stek till en innertemperatur på 50–52°.
2. Ta ut och rulla i rostad lök. Vira in köttet i plastfilm och låt vila i 10 minuter. Skiva och servera med tillbehör.
3. Sås: Smält smör i en kastrull tills det börjar bli gyllenbrunt, tillsätt soja och sen hönsbuljong. Koka upp och smak av med salt och nymalen svartpeppar.
4. Sila av och värm på vid servering.
5. PAK CHOY: Hetta upp en panna med lite olja och stek sen pak choyen hastigt, smaka av med fisksås.
6. POTATISFLARN: Sätt ugnen på 200°. Lägg hela vitlökar i en form och rosta i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
7. Pressa vitlöksklyftorna och vispa dem med smör till dubbla volymen. Smaka av med salt och peppar.
8. Rulla ut degen och bred på hälften av vitlökssmöret. Lägg på några timjankvistar. Lägg på ett tunt lager potatis, krydda med salt och peppar och klicka på det resterande smöret samt några timjankvistar. Sätt in i ugnen på 200° i 20 minuter.
Oxfilé Sverige
SCAN, ca: 1.1kg
539,00 kr/kg
1 st
Smör Normalsaltat 82%
SVENSKT SMÖR, 500g
72,95 kr
3 st
Pak Choi Klass 1
200g, Spanien
25,95 kr
2 st
Lök Vit Morado Klass 1
60g, Spanien
2 för 24 kr
13,95 kr
1 st
Pizzadeg
MONTE CASTELLO, 400g
20 kr/st
20,00 kr
1 st
Potatis Fast Klass 1
GARANT, 900g, Sverige
19,95 kr
1 st
Timjan
GARANT, 15g, Spanien
14,95 kr
11 st
Rostad Lök
ELDORADO, 150g
17,95 kr
Denna vara är tillfälligt slut.
Soy Sauce
SPICEFIELD, 250ml
35,95 kr
Hönsbuljong Tärningar
KNORR, 6p/3l
14,50 kr
Rapsolja Kallpressad
GARANT EKO, 500ml
46,95 kr
Fisksås
OYSTER BRAND, 200ml
20,95 kr
Fint Salt med Jod
JOZO, 600g
16,95 kr
Svartpeppar Grovmalen Påse
ELDORADO, 65g
2 för 30 kr
19,95 kr